traducció - translate - traducción

12.1.19

L’ONU visitarà l’estat espanyol la setmana vinent per avaluar els drets de les minories

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Un relator especial encapçalarà una missió de dotze dies que visitarà Catalunya, Madrid, el País Basc, Andalusia i Galícia



El relator especial de l’ONU sobre qüestions de les minories, Fernand de Varennes, visitarà l’estat espanyol entre el 14 i el 25 de gener per recopilar informació ‘de primera mà’ sobre la situació de les minories. Segons informa l’ONU en un comunicat, Varennes, que passarà per Catalunya, analitzarà les polítiques existents per la ‘protecció i promoció’ dels drets de les persones que pertanyen a minories nacionals, ètniques, religioses o lingüístiques. Per fer-ho, es reunirà amb alts funcionaris governamentals, representants de la societat civil i membres de minories. L’expert visitarà també Madrid, el País Basc, Andalusia i Galícia.

Durant la missió, De Varennes considerarà l’accés a l’educació de qualitat, incloent-hi l’educació en llengües ‘minoritàries’, així com qüestions relacionades amb la participació política i la lluita contra la intolerància i el discurs de l’odi, a més d’altres com la llibertat religiosa. L’objectiu de la visita és identificar ‘bones pràctiques’ i àrees ‘clau’ de millora.

Per altra banda, el relator especial analitzarà també la situació de les dones i nenes pertanyents a minories i prestarà atenció a aquelles minories més vulnerables, ‘com la gitana, les comunitats musulmanes i les descendents de les comunitats migrants’.


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark