traducció - translate - traducción

29.1.19

L’independentisme en bloc dóna suport a la vaga que coincidirà amb el començament del judici

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

ERC, JxCat, la CUP, ANC, Òmnium i la USTEC, ja s'hi han adherit

3 d'octubre de 2017

La vaga general convocada per la Intersindical-CSC pot convertir-se en la primer gran acció de protesta contra el judici dels presos polítics. Planificada entre els dies 5, 6 i 7 de febrer, quan es compliran set anys de l’aprovació de la reforma laboral del PP i previsiblement s’iniciarà el judici, l’acció ha rebut el suport de les principals organitzacions independentistes. Les últimes, els partits polítics que formen el govern, ERC i Junts per Catalunya.
Avui els republicans han explicat que comparteixen les raons de caire social i laboral que sostenen la vaga, com la ‘derogació completa’ de la reforma laboral del PP i que ‘el govern del PSOE manté’, ha dit Marta Vilalta, portaveu d’ERC.

Per la seva banda, Junts per Catalunya, a través d’Albert Batet, també ha assegurat el suport ‘a totes les mobilitzacions permanents de denúncia del judici injust’ de l’1 d’octubre, en referència a la convocatòria de vaga per part de la Intersindical-CSC, i ha afirmat que JxCat ‘sempre estarà al costat de la unitat d’acció’.

La CUP divendres mateix ja va adherir-se a la crida del sindicat: ‘Sobren raons per una vaga general’, va explicar el diputat de la CUP Carles Riera en un comunicat de la formació aquest divendres. Els cupaires es van comprometre també a treballar perquè tingui el màxim de seguiment perquè consideren que els drets socials i laborals ‘estan amenaçats des de fa temps’ i que els drets civils i polítics ‘estan en perill’.

Entre les entitats civils que s’han adherit a la vaga, també hi consten l’ANC i Òmnium, qui ja van afegir-s’hi el dia de l’anunci, i avui ha estat el torn del sindicat Unió de Sindicats de Treballadors de l’Ensenyament de Catalunya (USTEC).


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


Share/Bookmark