traducció - translate - traducción

30.3.15

Catalunya preveu declarar-se Estat independent en menys d'un any

FONT: http://indirecte.cat/13591

Les intencions de l'Estat espanyol son molt clares pel que fa a Catalunya.Els partits catalans fan patir, en especial el principal partit de Govern, simplement per la seva trajectòria històrica i el soci de federació que arrossega. Que moltes vegades dubtem de la intenció real que pugui tenir CiU en el seu conjunt, però això no treu que vagin avançant en el procés nacional. De fet, ells mateixos, com a conjunt, no sàpiguen del tot què són o cap on van. Ara bé, el que sí que té clar CDC és que l'objectiu final avui per avui és la plena independència. Es per això que avui s'ha produit el titular informàtic: IBM s'encarregarà d'enllestir el programa de la Hisenda Catalana per tant sols 1,3 milions. Aquest programa estarà llest en un any, i tindrà capacitat per suportar tota la recaptació impositiva.
 
"Un any". "Tota la recaptació impositiva". Com bé saben, ara mateix la Generalitat no té la capacitat legal per recaptar tots els impostos, però el desenvolupament d'aquest programari en el termini d'un any implica que hi ha la previsió que d'aquí a dotze mesos probablement sí que ho puguem fer. Això vol dir que entremig Catalunya s'haurà declarat Estat independent.
 
Mentre això no passa, la soga espanyola va apretant cada vegada més. El ministre Montoro feia broma ahir, perquè no es pot creure una altra cosa, quan deia que si Catalunya es deidqués al que s'ha de dedicar, la recuperació econòmica seria millor. Catalunya, encara com a comunitat autònoma, ha estat la locomotora d'aquesta recuperació que ara venen a bombo i plateret, i de la que se'n volen aprofitar, com sempre, malgrat ells mateixos. Avui li ho ha recordat el president d'ERC, Oriol Junqueras, que ha afirmat que el Principat exporta més que mai, i que si no fos per les nefastes decisions que prèn l'executiu espanyol, no existirien les mancances en consum que hem patit fins ara.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Share/Bookmark