traducció - translate - traducción

22.3.15

SABER LLUITAR, SABER SOFRIR, SABER VÈNCER

Sense por. Sense alimentar ni el soroll ni el desànim que intenten insuflar, "sin que se note el cuydado", bots pagats per l'estat, quintacolumnistes diversos, i quatre acomplexadets plens d'auto-odi que es caguen a les calces; ha arribat l'hora.

Ara cal demostrar i demostrar-nos si sabem lluitar. Si sabem ignorar les múltiples formes de propaganda de l'enemic, i no difondre-les gratuïtament. Les enquestes manipulades o no, les amenaces viscerals sorgides de les bilis ben alimentada durant segles; els intents de desprestigiar la diversitat d'opinions i estratègies del nostre procés vers la llibertat. Cal ignorar-los i anar a la nostra, no pas a la dels altres, i menys a la de l'enemic.

Ara és l'hora de demostrar si sabem sofrir. Si sabem superar la por al fracàs i transformar-la en força de convicció i de raons. Si tenim la resistència de restar dempeus quan totes les forces enemigues ens volen vinclar definitivament; i ho són totes les que els hem donat massa temps per reorganitzar-se.

Només si sabem lluitar i sofrir, mantenir-nos compactes malgrat les diferències imprescindibles per afinar l'objectiu; si estem disposades i disposats a deixar-hi "la sang, la suor i les llàgrimes"; només si evitem convertir-nos en portaveus del discurs de l'enemic per esgrimir i difondre els nostres arguments, serem capaços de vèncer.

Ha arribat l'hora.
Els dos objectius estan enfrontats i clarament diferenciats. Ara és l'hora de, sense por i sense soroll, avançar envers la victòria final. Cal construir-la, però, i depèn de cadascú de nosaltres i de cadascun dels actes i dels passos que donem. Cal saber lluitar i saber sofrir per poder vèncer. Si ens ajudem quan defallim, si allarguem una mà quan algú es quedi enrere, si encoratgem a qui quedi atrapat en els dubtes, sens dubte #guanyarem. Hi fem molt a prop i comptem amb les lliçons que la nostra pròpia història ens mostra.

En un any tot haurà canviat definitiva i radicalment.
O vindran els voltors a fer el darrer àpat sobre el cadàver del nostre poble.
Tu, jo, nosaltres, totes i tots decidim a cada moment si som capaços de lluitar de sofrir i de vèncer.

Quico Romeu - 22/03/2015

Share/Bookmark