traducció - translate - traducción

28.3.15

S'ultima una querella criminal per l'incitació a l'odi contra els catalans

La Plataforma per la Dignitat Democràtica està recollint adhesions per presentar la querella mitjançant l'acció popular

La Plataforma per la Dignitat Democràtica ha decidit presentar una querella criminal, mitjançant acció popular, contra persones i entitats responsables de les piulades a Twitter que inciten a l’odi contra els catalans i contra Catalunya.

La Plataforma ha fet aquest pas "atesa la inactivitat de l’administració de justícia davant la propagació d’aquests insults injuriosos, amenaces, incitació a l’odi i banalitzadors del nazisme", segons han explicat en un comunicat públic. Aquest és el segon intent de la Plataforma de denunciar l'atac contra els catalans després que, l'octubre de 2014, la Fiscalia Especial de Delictes de l’Odi i Discriminació a Catalunya rebutgés investigaraquest tipus de piulades per motius tècnics i jurídics.

La Plataforma considera que darrerament "s’han incrementat a les xarxes socials tot tipus de tuïts incitant a l’odi contra els catalans/es i Catalunya de clar contingut xenòfob" i considera que la situació "Aquest situació ve de lluny i tanmateix no s’ha aconseguit que sigui tractada per part de les Administracions competents malgrat la insistent denúncia".

Arran de l'accident de l'avió de Germanwings, "s’han reproduït amb virulència a les xarxes socials venint a adobar encara més el terreny de la intolerància i la xenofòbia" i aquest és el motiu que els ha empès a tornar als jutjats de nou amb una nova querella per qual busquen suports. Les adhesions estaran obertes fins al proper 15 d'abril. de moment, ja tenen el suport de 73 entitats.

Share/Bookmark