traducció - translate - traducción

4.3.19

Un estudi assegura que el 21-D hi va haver frau electoral i que l’independentisme sí que té majoria | Gerard Sesé

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

L'economista David Ros Serra explica que Cs tindria 6 escons més dels que hauria d'haver obtingut

L'economista David Ros Serra / Cugat.cat

La Revista de Catalunya, fundada el 1924 fins als nostres dies, ha publicat un estudi de l’economista David Ros i Serra amb la col·laboració de l’enginyer Joan Baptista Fonollosa, que assegura que a les eleccions del 21-D hi va haver frau electoral i que l’independentisme sí que va obtenir majoria absoluta amb poc més del 50% dels vots, sense comptar-hi els comuns.
Ros demostra en aquest documentat article com el frau electoral i l’obstaculització del vot van desvirtuar la composició del Parlament de Catalunya. Com a conseqüència d’aquests dos efectes, Ciudadanos hauria obtingut 6 escons de més, la CUP dos menys i un menys per ERC, JxCat, PSC i PP. També assegura l’economista que la majoria social de l’independentisme és clara en obtenir entre el 49,64 i el 50,22% dels vots i en superar entre un i un 10% el vot contrari a la independència.
Segons detalla el document, el frau electoral va ser, especialment, al vot exterior i al vot per correu, ja que presencialment “és molt difícil” tot i que també explica casos reals que van tenir lloc als col·legis electorals. L’economista quantifica una distorsió que hauria afectat entre 97.048 i 138.953 vots. Ros detalla les mancances de seguretat que té el vot per correu i com de fàcil és manipular-lo i de les deficiències del vot exterior.

Així doncs, fent una estimació de la correcció de vot, en les conclusions explica que “la majoria social de l’independentisme, corregint els resultats amb el frau electoral, i redistribuint el vot de les candidatures no alineades, és concordant amb els resultats del darrer sondeig del GESOP, que situa l’independentisme al voltant del 60%”.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark